HISTÒRIA

La Cabrònica del Nord és una Colla de diables del barri del Fort Pienc de Barcelona. Es va fundar el 1994 per part dels  i les joves del Casal de joves Xiroc.

Com a correfocs fixos, la Colla té el correfoc del barri Fort Pienc i el de La Mercè de Barcelona. Tot i això, es fan una mitjana de 8 – 10 correfocs a l’any.

Com a tota Colla de diables ha tingut els seus alts i baixos, moments de penombra i moments d’auge. Avui dia es troba en el seu millor moment de salut, formada per una gran quantitat de persones amb ganes de fer-ho cada cop millor.

La Cabrònica sempre s’ha caracteritzat per tenir i fer els seus propis espectacles. Actualment, és un tema que hem reprès i intentem proposar espectacles de qualitat al nostre abast. La colla no vol quedar-se únicament en fer correfocs, sinó que ens interesa el món de l’espectacle, dels castells de foc i de la cultura popular. Així doncs, quan en tenim l’oportunitat, als correfocs hi incloem aquestes facetes.

L’estiu del 2017 vam estrenar una nova vestimenta. Això ha fet que els membres de la Colla ens il·lusionessim més i que ens carreguéssim de piles per continuar endavant. A poc a poc, anem renovant tot el material de la Colla que s’havia quedat antiquat, ja no era adient o simplement estava inservible.

Així doncs, continuarem fent més coses i millor, o si més no, ho intentarem!

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close